skip to Main Content

Gratis verzenden

Dagelijks bezorgd

Verlengd retourbeleid

Eenvoudig en veilig betalen

Over

Mijn liefde voor de fiets

Laat ik maar direct eerlijk zijn: een geboren fietser ben ik niet. Vroeger was mijn fiets vooral het noodzakelijke kwaad om van “A” naar “B” te komen. En bij die “B” kwam ik vaker te laat dan op tijd. Omdat ik geen zin had me in het zweet te fietsen door de Drentse tegenwind. Dat veranderde volledig in Australië. In 2015 verhuisde ik voor mijn werk naar Sydney. Aangestoken door het sportiviteit-virus dat daar heerst, besloot ik in een gekke – wellicht licht aangeschoten – bui om mijn eerste racefiets te kopen. De fiets werd voor een bodemprijsje online gekocht en door mijn collega’s in elkaar geschroefd. Vanaf het moment dat ik – in mijn tweedehands fietsbroekje – op die fiets stapte, was ik om! De kustlijn, de heuvels, de uitkijkpunten; ik vond het allemaal prachtig. Een verslaving was geboren!

Zoektocht naar fietskleding

Mijn eerste wielrenbroek kreeg ik van een vriend. Tweedehands en versleten, maar hij zat prima. Maar naarmate ik meer en langer ging fietsen, begon ik het afknellen van mijn benen en de gevoeligheid in mijn achterwerk als gevolg van een kwalitatief matig broekje, toch te merken. Tijd voor een upgrade! Ik kocht een broekje van een duurder merk. Wát een verschil! Natuurlijk is er geen enkele wielrenbroek die zadelpijn 100% voorkomt, dus toen ik nóg meer (weekje Ardennen) en nóg langer (200 km door Nederland) ging fietsten, merkte ik dat direct.

Mijn zoektocht naar een fijn wielrenshirt was niet anders. In het begin lijkt alles goed aan te sluiten en lekker te zitten, maar dat verandert als je de frequentie en duur van je ritten omhoog gooit. En dan nog iets. Ik ben verre van modebewust, maar om nou altijd óf als zwarte vlek óf als fluorescerend stoplicht op mijn fiets te zitten… Ook als wielrenner wil je er een beetje hip uitzien!

Ontdekking van Safetti

Tijdens onze reis door Colombia regelden mijn vriendin en ik spontaan een wielrentocht. We hadden echter geen wielerkleding bij ons, dus doe moest ter plekke in Medellin gekocht worden. Na een online zoektocht vond ik een Colombiaans merk, dat ook nog eens in Medellin gemaakt wordt: Safetti. Op naar de winkel! Die winkel bleek het hoofdkantoor van Safetti te zijn. We werden echter op zijn Colombiaans ontvangen: gastvrij en enthousiast. Overal stonden rekken met stijlvolle fietskleding van hoge kwaliteit. Wat een ontdekking! Nadat we van gekkigheid alles gepast en meer dan voldoende gekocht hadden, werden we rondgeleid door de fabriek. Van ontwerp- tot naaiafdaling, overal stonden de deuren open. Toen we een week later uitgeput maar voldaan onze fietstocht afsloten wist ik zeker: Safetti moet naar Nederland! Want: geen centje zadelpijn, geen afknellen, geschikt voor ieder klimaat (en in Colombia fiets je van regenwoud tot aan 4200 meter) én gave designs. Wie wil dat nou niet?!

Back To Top